Sursa: medicalmarijuana.com

Sindromul colonului iritabil (IBS) reprezintă un spectru de tulburări caracterizate de durere și discomfort abdominal, asociate cu perturbări în ceea ce privește defecația. Astfel, motilitatea, secreția și senzațiile pot fi alterate la pacienții cu IBS. Activarea rceptorilor pentru canabinoizi, CB1 și CB2, reduce în mai multe circumstanțe motilitatea, limitează secreția și reduce hipersensibilitatea intestinală. Medicamentele care modifică nivelurile de endocanabinoizi la nivelul intestinului, de asemenea, reduc motilitatea și atenuează inflamația.

Marijuana „răcorește intestinul”, atenuează contracțiile musculare care mișcă hrana prin stomac și intestine și reduce secreția de lichid intestinal, asociată cu diareea. De asemenea, marijuana controlează spasmele musculare asociate cu diareea.

Constituenții din marijuana, numiți canabinoizi, interacționează cu receptorii CB1 la nivelul sistemului nervos enteric (partea din sistemul nevos care controlează direct sistemul gastrointestinal) și cu receptorii CB1 de la nivelul creierului. Canabinoizii din marijuana care contribuie la abilitatea ei de a trata simptomele sindromului de colon iritabil includ tetrahidrocanabinolul (THC) și, posibil, canabidiolul (CBD). Pacienții care au sindromul de colon iritabil ar trebui să utilizeze specii de marijuana care conțin o concentrație relativ mare de THC. THC se leagă de receptorii CB1 ai celulelor din intestin și creier și acționează ca un agonist pentru inhibarea golirii stomacului și a tranzitului hranei prin intestine. CBD luat de unul singur se pare că nu are un efect prea mare asupra motilității intestinale, dar, luat împreună cu THC, acționează sinergic cu THC. Canabinoizii care activează receptorii CB2 (agoniștii), cum ar fi CBD, pot altera motilitatea intestinală în condiții fiziopatologice.

Recomandări: Utilizați extract din planta totală, Indica sau hibrid Indica x Sativa, ceaiuri, tincturi, vaporizator, alimente, unt de cannabis, supozitoare.