1. Amplificați puterea de curățare a produselor naturale de curățenie cu ulei esențial de portocale, lămâie, sau grapefruit. Acestea vor contribui atât la curățarea fizică, dar și la purificarea energetică a casei dumneavoastră.
2. Dezodorizați frigiderul cu lămâiță, grapefruit, bergamotă sau lemongrass. Nu în ultimul rând, spălați-l din cănd în când.
3. Reîmprospătați containerele de deșeuri cu geraniu, grapefruit sau lămâie, amestecate într-o soluție de bicarbonat de sodiu. Agitați bine amestecul, și reîmprospătați după dorință. O idee bună este ca în prealabil să le goliți.
4. Îndepărtați insectele zburătoare cu mentă, lavandă, citronela, sau rozmarin, aplicate pe tocul ușilor sau geamurilor. Plasele ajută și ele, desigur…
5. Dezinfectați buretele de vase cu ulei esențial de lămâie, între utilizări. Sau schimbați-l.
6. Reîmprospătați toaletele cu lămâie, grapefruit, lavandă, rozmarin, sau geranium, cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esențiale. Desigur, un geam deschis va face și el minuni.
7. Eliminați mirosurile stătute ale hainelor și lenjeriei, cu uleiuri esențiale de cuișoare, scorțișoară, sau de citrice, adăugate la suprafața unui vas cu apă fierbinte.
8. Modificați (în bine, desigur) mirosul încălțărilor, adăugând puțin ulei esențial de geraniu, busuioc sau lavandă în interiorul încălțărilor dumneavoastră. În acest fel, totodată, și picioarele dumneavoastră se vor simți mult mai bine.
9. Neutralizați mirosurile (neplăcute pentru unele persoane) generate de către animalele de companie, cu ulei esențial de geraniu, lavandă sau lămâie. Se adaugă 20 de picături de ulei esențial într-un pulverizator de mici dimensiuni, umplut cu oțet de mere. Se agită înaintea utilizării. Nu se aplică pe animale decât dacă sunt și ele de acord.
10. Reîmprospătați covoarele cu ulei esențial de geraniu, lavandă, lămâie, sau mentă, adaugate la o soluție de bicarbonat de sodiu. Pulverizați amestecul pe covor, lăsați să acționeze 15 minute, iar apoi aspirați. Cu aspiratorul.
11. Dizolvați substanțe dificil de curățat (ceară, uleiuri, gumă de mestecat sau unele cleiuri), cu ulei esențial de lămâie.
12. Aromatizați sacul aspiratorului, adăugând câteva picături din uleiul dumneavoastră esențial la o bucată de vată, pe care o puteți introduce în sacul aspiratorului.
13. Păstrați prospețimea fructelor (după spălare) cu ajutorul uleiului esențial de grapefruit.
14. Îndepărtați rozătoarele și păianjenii prin pulverizarea de ulei esențial de mentă amestecat în apă (și agitat înainte de aplicare), în jurul ferestrelor și ușilor. Adăugați câteva picături de ulei esențial de mentă la o bucată de vată, pe care o puteți plasa la colțurile ferestrelor pe unde ar putea intra paianjenii, sau în găurile pe unde ar putea avea acces șoarecii.
15. Neutralizați mirosul de vopsea adăugând 10ml ulei de menta la o cutie proaspăt deschisă de vopsea.
16. Parfumați prosoapele de baie pulverizând 10-12 picături din uleiul esențial favorit pe o bucatăde pâslă, pe care o introduceți în dulapul cu prosoape.
17. Îndepărtați acarienii din lenjeriile de pat, amestecând câteva picături de ulei esențial de eucalipt cu apă, adăugate înaintea începerii procesului de spălare, în mașina de spălat.
18. Adăugați arome noi șemineului dumneavoastră, picurând câteva picături de ulei esențial pe o bucată uscată de lemn. Permiteții să pătrundă lemnul timp de câteva zile, înainte de a pune bucata de lemn pe foc.
19. Transformați aroma unei lumânări de tip candelă, adăugând câteva picături de ulei esențial pe ceara fierbine, topită, după ce lumânarea a ars timp de câteva minute.
20. Împrospătați aerul adăugând 10-12 picături de ulei esențial în apa aflată într-un mic pulverizator. Pulverizați după dorință, agitând mai întâi conținutul.
21. Elevați atmosfera camerei cu ulei esențial de lavandă, trandafir, ylang-ylang, mușețel roman, portocală, adăugat în difuzorul de arome.
22. Relaxați-vă mental sau fizic, adăugând ulei esențial de mușețel, lavandă, bergamotă, cedru, în apa de baie.
23. Aromați-va casa cu câteva picături din uleiul esențial favorit, picurat pe filtrul aparatului de purificare a aerului.
24. Mirosurile de fum pot fi îndepărtate cu eucalipt, rozmarin, tea-tree adaugate în apa aflată într-un mic pulverizator. Pulverizați după dorință, agitând mai întâi conținutul, pe unde sesizați că este necesar. Adică … peste tot.
25. Rămâneți alert în timp ce conduceți sau studiați, inhalând aroma unei combinații de lavandă, salvie, tămâie, lămâie, mentă, lemongrass, busuioc.
26. Reveniți-vă după o zi grea, cu câteva picături de ulei esențial de busuioc, grapefruit sau mentă, adăugată într-un vaporizator cu încălzire (lumânare).
27. Învigorați atmosfera din birou cu uleiuri esențiale de ylang-ylang, busuioc, iasomie, adăugate în difuzorul de arome.
28. Creați un mediu relaxant în camera de primire sau un hol, utilizând uleiuri esențiale de mușețel, lavandă, bergamotă, cedru, adăugate în difuzorul de arome.
29. Parfumați scrisorile și cărțile poștale cu uleiurile esențiale potrivite pentru o sărbătoare sau ocazie specială.
30. Parfumați florile artificiale cu un ulei esențial adecvat, aplicate cu un pulverizator. Reîmprospătați după necesități.
31. Îndepărtați greața cu ulei esențial de ghimbir sau nucșoară. Masați tălpile picioarelor cu câteva picături, și relaxați-vă până când trece greața.
32. Odihniți-vă picioarele umflate, inflamate, cu câteva picături de ulei esențial de mentă adăugat în baia de picioare, în care ați dizolvat săruri Epsom în prealabil.
33. Creșteți-vă imunitatea, printr-un masaj realizat tălpilor picioarelor cu ulei esenția de oregano.
34. Diminuați crampele menstruale cu un amestec 1:4 de ulei esențial de salvie, busuioc sau rozmarin și un ulei purtător. Masați abdomenul și acoperiți cu o compresă caldă timp de câteva minute. Repetați de câte ori este necesar.
35. Ușurați o durere de cap amestecând câte două picături de ulei esențial de mentă, eucalipt și lavandă la 6 picături de ulei purtător. Masați tâmplele, în spatele urechilor, a gâtului, fruntea, zona de sub nas, pentru o ușurare rapidă.
36. Decongestionați căile nazale prin inhalarea vaporilor de eucalipt și lavandă, amestecate în părți egale într-un ulei purtător. Masați pieptul înainte de culcare, pentru un somn bun.
37. Evitați infecțiile în timpul călătoriilor cu un amestec de uleiuri esențiale de scorțișoară, cuișoare, eucalipt, lămâie, rozmarin, diluate în apa dintr-un mic pulverizator. Se va agita înainte de folosire.
38. Opriți căderea părului cu uleiuri esențiale de ghimbir, flori de hamei, lavandă, rozmarin, cimbru, amestecate cu un ulei purtător, cu care se va masa scalpul.
39. Detoxifiați-vă corpul în timpul băii, adăugând săruri Epsom amestecate cu uleiuri esențiale de rozmarin și ienupăr.
40. Dezinfectați tăieturile și zgârieturile cu ulei esențial de lavandă sau tea-tree, amestecate în mod egal cu un ulei purtător (pentru cei cu o piele sensibilă).
41. Reduceți febra cu ajutorul unui amestec realizat din părți egale de salvie și tămâie, sau eucalipt, mentă și pin (rozmarin), amestecate în apa de baie. Puteți adăuga aceleași amestecuri de uleiuri esențiale într-o apă călduță, cu care se va umezi pielea febrilă, cu ajutorul unui burete.
42. Eliberați-vă de tensiuni masând zona de sub ureche (chiar lângă mandibulă), tâmplele, gâtul țeapăn, cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.
43. Relaxați mușchii obosiți cu o baie cu săruri Epsom, la care ați adăugat ulei esențial de eucalipt, salvie și busuioc.
44. Spuneți adio insomniilor pulverizând ulei esențial de mușetel și lavandă pe perna. Alternativ, adăugați câteva picături din ambele de uleiuri pe meșă din vată de bumbac, pe care o veți plasa alături de cap în timp ce vă odihniți.
45. Dezmorțiți încheieturile înțepenite cu câteva picături de ulei esențial de perițor, ienuper sau vetiver, amestecate într-un ulei purtător (o linguriță). Masați blând încheieturile dureroase.
46. Protejați-vă pielea de arsuri solare, cu un amestec 1:1:3 din uleiuri esențiale de mirt, morcov și ulei de jojoba. Aplicați cu larghețe, pentru un factor de protecție de până la SPF 30.
47. Dezodorizați-va tapițeriile cu uleiuri esențiale de geraniu, lavandă, lămâie, mentă sau ylang-ylangm adăugate într-un pulverizator cu soluție de bicarbonat de sodiu. Pulverizați, lasați să acționeze câteva minute, și apoi aspirați.
48. Împrospătați aerul condiționat introducând un mic ghemotoc de vată între lamelele aparatului de aer condiționat, ghemotoc pe care ați picurat uleiul esențial favorit.
49. Simțiți-vă bine (în mod natural) la volan. Tăiați trei brăduți identici (sau altă formă dacă doriți, cum ar fi forma unui agent de circulație), doi dintr-o bucată de stofă (mai densă) sau și mai bine din pâslă, și unul dintr-un carton. Lipiți-le intre ele (cartonul la mijloc) cu puțin adeziv. Agățați ansamblul de oglinda retrovizoare cu un șnur. Picurați ulei de pin (sau alte uleiuri esențiale), după dorință și necesități. Dacă aroma este prea puternică, sau se disipă prea rapid, puteți lipi o bucată de pâslă între două bucăți de carton.