Produse › Forumuri › Minerale coloidale › ÃŽntrebări È™i răspunsuri › Cupru sau zinc?
- Acest subiect are 3 răspunsuri, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 10 ani, 10 luni de Anonim.
-
AutorMesaje
-
26/01/2014 la 15:43 #5804Iordachi DoinaParticipant
Buna,
am o problema cu mama mea, care are osteoporoza destul de avansata si in luna octombrie 2012 si-a fracturat un picior. A suferit in 4 luni 3 interventii chirurgicale, deoarece i-a fosst pusa o tija care a migrat in jos prin picior (osul fiind, dupa spusele medicului ortoped cam ca o felie de paine prajita) si dupa 3 luni i-a fost scoasa tija care mereu migra in jos si ajungea la calcai, fapt ce ii dadea dureri groaznice. De atunci ia fara intrerupere „Oseor” un praf care contine calciu, dar nu asimileaza suficient incat sa se prinda complet si sa poata calca in picior. Trebuie sa va spun ca mai are si o hernie de disc care ii paralizeaza aproape total celalalt picior, deci nu poate merge sub nici o forma. Din octombrie sta la pat. Astazi am fost pe la tara si lumea pe acolo mi-a spus sa ii dau arama (ca asa faceau batranii cand isi rupeau cate ceva pe vremuri). Asta e de fapt cupru. intrand insa pe internet, cu intentia de a comanda cupru coloidal ( am discutat cu cineva de la firma dvs. anul trecut la Herculane si mi-a dat un pliant), am citit ca si zincul este indicat pentru fixarea calcului in oase. Iar acum sunt in dilema si nu stiu ce sa ii comand. As inclina spre cupru, pentru ca mi-am propus mai de mult sa ii iau, dar m-am gandit totusi sa ascult si parerea persoanelor mai bine informate. Multumesc pentru sfat, oricare ar fi acela!26/01/2014 la 15:46 #5805AnonimVizitatorCupru, desigur. Puteti suplimenta si cu zinc, dar nu cu zinc coloidal, ci cu niste suplimente pe baza de zinc (citrat, malat, orotat de zinc). Puteti suplimenta si cu cupru ionic (citrat, malat, orotat de cupru). Acestea din urma pot ajuta la atingerea unei doze zilnice necesare, in situatia in care ea nu este atinsa prin utilizarea cuprului coloidal, care este, ce ce drept, ceva mai scump. Cuprul coloidal insa va ajuta foarte mult, pe mai multe nivele decat compusii de cupru.. Daca persoana cu probleme va utiliza macar 100ml pe zi, atunci nu mai e necesara suplimentarea cu compusi de cupru. Daca nu, poate fi utila suplimentarea cu compusi de cupru.
In orice cantitate ar folosi cupru coloidal, macar de 2-3 ori pe zi sa utilizeze o cantitate cam cat intra intr-un dop de la flacon (7-8ml) prin mentinerea sublinguala minim 5 minute, maxim 15 minute (precum la medicamentele homeopatice, desi cuprul coloidal nu este un medicament homeopatic). Daca foloseste mai mult de 3 ture a 7-10ml, nu mai este neaparat necesara mentinerea sublinguala mai mult de 2-3 ori pe zi (de exemplu daca ia de 10 ori cate 10ml), insa daca o face o va ajuta mult.
Speram ca informatiile prezentate o sa va ajute.
26/01/2014 la 15:47 #5806Iordachi DoinaParticipantMultumesc pentru raspuns.
Am uitat insa sa precizez ca mama are si probleme cu tensiunea, in sensul ca urmeaza tratament pentru hipertensiune arteriala. Tratamentul cu cupru coloidal ar afecta tensiunea arteriala?26/01/2014 la 15:48 #5807AnonimVizitatorAmbele sunt regulatoare, desi de naturi diferite. In principiu deci, nu prea are ce se petrece. Sa inceapa gradat cu ele, si sa vada pe parcurs.
-
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.