Ne-am dat seama, desigur, că lipsesc încă multe informaţii de pe acest site, că sunt multe aspecte care pot fi prezentate şi poate că încă nu şi-au găsit locul între subiecte.
Problema indicată de către de titlul articolului, este extrem de importantă. Ca atare, deşi am mai abordat subiectul în altă secţiune, îl vom relua sub o altă lumină.
Asadar, într-o ordine diferita de cea din titlu, începem cu:
De ce metalele coloidale
Nu este vorba doar de metale. Exprimarea corectă ar fi fost: elementele minerale sub forma coloidală, însa adevărul este că utilizarea mineralelor sub formă coloidală nu este foarte simplă, deşi multi producatori, prin utilizarea unui limbaj pseudoştiinţific, fac ca subiectul să pară în acelaşi timp magic (pentru client) şi simplu (pentru producător). Un exemplu este cel al aşa-zisului siliciu coloidal, care în realitate este o soluţie a unui compus organic de siliciu, sau un extract de coada calului, numit siliciu coloidal pentru că… aşa dă bine.
De ce minerale? Pentru ca avem nevoie de ele în corpul nostru. Astazi aproape fiecare dintre noi știe și acceptă acest lucru, fie că ne orientam spre o alimentație bogată în fructe, legume, sau alte alimente specifice nevoilor noastre, fie că ne orientăm spre un consum de suplimente alimentare cu un conținut bogat în elemente minerale.
O dietă echilibrata ar fi cea mai de dorit. Într-o viață dezordonată, trepidantă, solicitantă, nu întotdeauna reușim să completăm toate lacunele alimentare, mai ales când există atâtea „alimente” surogat care ne fac un triplu rău: nu ne satură (ca necesități nutriționale, desigur, nu ca și sațietate), ne îmbolnăvesc și, pe deasupra, ne scot și banii din buzunar). Suntem atunci nevoiți sa apelam și la anumite „concentrate”, chiar daca nu aceasta este soluția firească, ci aceea conformă cu „primum non nocere” (mai întâi nu provoca un rău prin ceea ce faci).
Buuun. Așadar unii dintre noi avem nevoie de suplimentele minerale, eventual.
Suplimente de acest gen gasim peste tot – fier, zinc, magneziu, etc. În mod inevitabil, dupa surogatele de alimente, și-au făcut apariția și surogatele de suplimente. Spunem aceasta deoarece noi nu suntem uzine chimice, sa lucram direct cu materii prime și minereuri. Deși sunt utilizate în medicină de mii de ani, sărurile și compușii mai complecși ai metalelor nu au fost întotdeauna soluțiile cele mai bune dintre cele utilizabile pentru vindecare. În anumite situații, ele pot totuși să constituie, printr-un anumit efect de „șoc”, o trambulină care, pentru un moment, să genereze un impuls, o dinamizare, pacientului.
În alte conditii, sărurile anorganice pot fi chiar foarte nocive față de metalele de bază: acesta este de exemplu cazul compușilor hexavalenți ai cromului, a celor trivalenți ai aurului și platinei, și lista poate continua. Este așadar vorba de utilizarea în stare ionică a acestor metale, atât de laudată de o serie de producători inconștienți! Să notăm însă că acest fapt nu se poate generaliza: sarea de bucătărie de exemplu, este utilizată dintotdeauna sub formă ionică, sodiul (ca și alte metale foarte reactive), neputând fi utilizat sub formă metalică pură.
Așa cum spuneam, metalul pur este, de obicei, mai puțin toxic decât unele săruri, cel puțin în cazul platinei, aurului, argintului sau cuprului, însă ele nu sunt simplu de produs și administrat sub această formă. De aceea, pacientului i se recomandă să utilizeze clorura ferică, atunci când are nevoie de fier pentru tratarea anemiei. Acesta este un compus anorganic de sinteză, care, după cum s-a putut constata, nu este prea eficace în tratamentul problemelor respective.
Interesant este ca a fost nevoie sa treacă zeci de ani de aprofundare a cunoașterii metalelor coloidale pentru ca niște cercetători mai destupați la minte, să observe că, în anumite situații, nanoparticula sunt 7-20 de ori mai putin toxică, la aceleași concentrații. De ce atât de tarziu? Păi motive sunt: prostie, prejudecăți, interese. Mai ales interese.
Rămân totuși niște probleme: nu toate metalele sunt foarte simplu de produs sub formă coloidală. Unele nici nu le vrem sub aceasta formă. Însă, în cazul unora, așa cum sunt aurul, argintul, cuprul, cromul, vanadiul și nu numai, rezultatele de până acum arată promițător.
Efectele (pozitive) pe care le au atât elementele minerale sub forma de săruri, cât și metalele pure, sub formă de coloizi, prezintă unele aspecte pozitive în cazul acestora din urmă. Astfel, ele se descompun gradat, prin diverse mecanisme, chiar în atomi neutri, fiind mai puțin toxice. Totodată, ele nu sunt inerte în organism, așa cum s-ar putea crede la o judecată superficială. Dar mai ales nu sunt la fel de toxice, față de starea lor ionică. Cel putin în concentratii potrivite, în funcție de fiecare metal.
Când folosim metalele coloidale?
Răspunsul este simplu: atunci când avem nevoie. Ce-i drept, nevoile pot fi multe: poate exista o afecțiune acuta sau cronică, în cazul căreia remarcam că unele dintre metale sunt propice unei evoluții favorabile, spre vindecare, a respectivei afecțiuni.
Unele metale însă, precum aurul, se remarca și prin efecte de natura mult mai subtilă, mai globala, profund transformatoare, fiind adecvate unor „tratamente” de modificare lăuntrica, la nivel emoțional, psihic, mental, pe lângă efectul pe care îl pot producela nivel fizic. De fapt toate metalele au efecte de acest gen, toate mineralele chiar, sau plantele medicinale.
Daca (pe scurt vorbind) argintul este indicat în caz de infecții, viroze, cuprul în caz de anemii, osteoporoză, probleme de piele, platina pentru efecte antioxidante excepționale, atunci aurul modulează și controlează oarecum toate aceste efecte, aidoma Soarelui în sistemul solar, fara a le ânlocui însă.
In concluzie: putem utiliza mineralele coloidale, oricand avem nevoie, cu următoarea completare: de aur coloidal are aproape toata lumea nevoie. În rest, vom prezenta în altă parte considerațiile suplimentare referitoare la când și de ce, cu privire la aurul coloidal, desigur.
Cât de mult și în ce doză folosim metalele coloidale
Ne-am amuzat când am vazut reclame de genul „puteți bea oricât de mult, și astfel veți deveni Feți Frumosi și Ilene Cosânzene”. In opinia noastră, toate își au locul, timpul și rostul lor. Inclusiv metalele coloidale. Exceptând aurul, deși există limitări chiar și în cazul lui.
Exista dozaje stabilite oarecum empiric, care limitează superior atât doza toxică maxima LD50, adica aceea la care scapi de probleme, dar și de viată, precum și o doza de utilizare pe termen lung, care nu este urmată de efecte secundare observabile, NOAEL, care se poate calcula pentru fiecare metal în parte.
Astfel, dozele NOAEL sunt:
– argint: 1 mg/zi/adult 70 kg
– cupru: 1 mg/zi/adult 70 kg
– aur, platina: necunoscute, dar în orice caz peste cele corespunzătoare argintului și cuprului.
Ce înseamna acest lucru? Înseamna că daca avem1 litru de argint coloidal cu concentrația de 15 ppm, putem să bem zilnic, pentru toată viața, fara probleme, 60 ml, în cazul unei greutăți corporale tipice unui adult, de circa 70kg.
Pentru vindecarea unor afecțiuni ușoare, sau pentru întreținere, noi recomandăm un maxim de 30 ml pe zi. Pentru afecțiuni mai grave, mai ales acute, putem sa marim doza, chiar pana la 50 ml, sau chiar pană la 100 ml, cel puțin până se remediaza afecțiunea respectivă.
Dar cât de mult putem să marim doza? Mai ales că nu doar doza contează, ci și perseverența, care are un cuvânt greu de spus: ce ai dărâmat cu greu într-o viață, e mai dificil să refaci într-o zi!
Există însă momente teribile, boli teribile, în care este necesară nu doar perseverența, ci și cantitatea. În cazul unor afectiuni, în special de natură virală (HIV, HPV, etc.), sau natură tumorală, cantitatile utilizate și timpul de utilizare pot fi mult mai mari.
Cum se folosesc?
Aceasta este o întrebare simplă. De aceea am și lasat-o la final.
Este clar că ne putem masa cu argint coloidal pe o zona a pielii care are probleme, sau cu cupru sau cu aur în zonele în care avem riduri, sau ne putem clăti gura cu argint coloidal (dar mult, foarte mult) ca să mai trimitem pe lumea cealalta macar o parte dintre bacteriile care ne fac zile grele atât nouă, cât și celor cu care stăm de vorbă.
Ce ar mai trebui știut în mod suplimentar? Mulți dintre dumneavoastră sunteți deja conștienți de faptul că înghititul inconstient de pilule nu vindeca în mod necesar. Adeseori vindecarea vine ca urmare a unei constientizari. Si acest lucru este valabil atat in cazul metalelor coloidale, cat si in cazul plantelor medicinale. De ce?
Teorii ar fi cateva:
Una spune ca o mare parte dintre principiile active se absorb direct in circulatia sanguina inca de la nivel bucal, fara a mai fi denaturate astfel de sucurile gastrice. Foarte posibil. Dar nu acesta este singurul mecanism, vom spune noi!
In cazul plantelor medicinale, precum si in cazul remediilor homeopatice sau in cazul metalelor coloidale, exista ceva care le lipseste medicamentelor de sinteza: componenta informationala, sau, mai plastic vorbind, acea „forta subtila a vietii”. Terminatiile „nervoase”, care in realitate sunt de natura bioenergetica, mai subtila decat structura fizica, vor transmite aceasta „forta tainica a vietii”, aceasta componenta informationala, in tot organismul, inainte chiar ca respectiva substanta sa aiba timp sa actioneze la nivel fizic. Acesta este motivul pentru care, atunci cand luam o gura de miere sau de alta substanta hranitoare si o mestecam un timp chiar fara sa o inghitim, resimtim aproape imediat ca senzatia acuta de foame scade brusc, si inca foarte mult! Acesta este motivul pentru care resimtim o stare de pace interioara atunci cand mestecam busuioc, de exemplu, sau de putere launtrica atunci cand mestecam Ganoderma si astfel de exemple pot continua.
Putem resimti aceleasi efecte si in cazul metalelor coloidale, in special in cazul aurului coloidal, daca il mentinem un timp in gura si, pe cat posibil, ne focalizam atentia asupra acestui proces, oarecum la periferia constiintei, deci fara a ne forta si fara a deveni extrem de preocupati de efectul pe care il simtim (uneori foarte subtil, global) in urma ingerarii acestuia.
Noi recomandam, in masura posibilului, sa se procedeze intocmai in cazul ingerarii tuturor produselor coloidale (destinate uzului intern, desigur) sau in cazul consumarii tuturor plantelor medicinale si, de ce nu, al oricarui aliment sanatos, natural si care ne place. Acest mod de utilizare este adecvat mai ales pentru situațiile în care se realizează terapii de lungă durată, pentru afecțiuni cronice, de natură fizică, sau pentru ameliorarea unor probleme psihice, emoționale.
În cazul tratării unor probleme acute, de obicei de natură infecțioasă sau inflamatorie, nu se mai poate proceda in același fel, mai ales datorită faptului că este necesară utilizarea unor cantități mai ridicate. În astfel de situații, se pot menține cantități mici din produsul respectiv sublingual (15-30ml(, daca, de exemplu, vom utiliza 100-500 ml de argint coloidal in ziua respectivă, dar restul cantității va fi ingerată în mod direct, atât datorită faptului că timpul nu permite aceasta, cât și din cauză că menținerea sublinguală a remediilor le amplifică foarte mult efectele, și uneori, dacă se exagerează, ne putem confrunta cu excese ale acestor efecte, excese greu de suportat, sau chiar dăunătoare, mai ales în cazul unor produse foarte concentrate.