Alunițe

În timp ce majoritatea alunițelor sunt inofensive și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, ele ar putea reprezenta o problemă, din punct de vedere estetic. Alunițele sunt în general pete mici pigmentate, alcătuite din celule melanocitare care apar pe suprafața pielii. Celulele melanocitare sunt celulele care sunt responsabile pentru pigmentarea pielii. Ele sunt de obicei maro la culoare, cu toate acestea unele pot fi maro închis sau de culoarea pielii. De asemenea, pot fi aspre sau netede, umflate sau plate, și unele pot avea păr pe ele.

 

Când și de ce se dezvoltă alunițele?

Unele dintre alunițe pot fi prezente încă de la naștere, însă cele mai multe dintre ele apar în primii 30 de ani de viață. Persoanele cu ten mai întunecat au mai puține alunițe, în comparație cu cei care au un ten mai deschis.

Indiferent dacă aveți alunițe sau nu, depinde și de istoria familiei dvs., ceea ce înseamnă că este posibil să dezvoltați alunițe sau un anumit tip de alunițe, dacă acestea sunt comune în familia dvs. Zona în care ați crescut este de asemenea un factor care decide dacă alunițele vor apărea pe corpul dumneavoastră. De exemplu, dacă ați fost expuși mai mult la soare, atunci aveți șanse mari de a avea mai multe alunițe. În cele mai multe cazuri, multe dintre alunițe dispar de la sine, fără să le observați.

Motivul din spatele apariției unor alunițe poate fi, de asemenea, hormonal. Iată câteva dintre perioadele de viață în care probabilitatea apariției alunițelor este mai mare:

La vârstă mai înaintată – ar putea începe să apară după vârsta de 50 de ani.

În anii adolescenței – este posibil să aveți un număr mare de alunițe.

În timpul sarcinii – alunițele ar putea fi ușor mai întunecate la culoare.

Ce rol joacă uleiurile esențiale pentru vă ajuta să scăpați de alunițe?

Când vine vorba de a elimina alunițele în mod natural, uleiurile esențiale vor fi cu siguranță cea mai bună alegere.

Cele mai bune uleiuri esențiale și rețete pentru a elimina alunițele:

 

1. Ulei esențial de tămâie

Egiptenii au fost primii care folosit uleiul esențial de tămâie pentru tulburările stomacale, îngrijirea pielii și în pregătirea kohl-ului. Acest ulei sfânt din Orientul Mijlociu are sesquiterpene, ce sunt unul din ingredientele care ajută la controlul emoțiilor. Acest ulei ajută diferite glande hormonale să-și îndeplinească funcția adecvată și conferă putere sistemului imunitar al organismului, prin creșterea activității leucocitelor în sânge.

Aceeași capacitate de întărire a sistemului imunitar face ca acest ulei să fie excelent pentru îndepărtarea alunițelor și, de asemenea, a negilor din organism. În plus, tămâia conține monoterpene și fenoli, care fac ca celulele să funcționeze perfect, corectându-le la nivel de ADN. Alunițele sunt adesea rezultatul acumulării necontrolate de celule.

Iată câteva dintre rețetele cu ulei esențial de tămâie pe care le-am încercat personal, pentru capacitatea lor de a elimina alunițele.

 

Rețetă 1 – Baie cu uleiuri esențiale

Pregătiți o baie cu uleiuri esențiale, cu următoarele ingrediente:

3 picături de ulei esențial de tămâie

6 picături de ulei esențial de lavandă

1/2 – 1 ceașcă de sare de mare

1/2 – 1 cană de bicarbonat de sodiu

Cum se utilizează:

Adăugați acest amestec în cada cu apă fierbinte, zilnic. În urma acestui tratament naturist, alunițele se estompează definitiv, după o perioadă de 6-8 săptămâni.

 

Rețetă 2 – Aplicare directă

Aplicați uleiul de tămâie direct pe alunițe de 1 sau 2 ori pe zi, timp de 14 zile. Urmând acest tratament naturist, alunițe vor deveni treptat mai întunecate la culoare și apoi vor cădea în cele din urmă. Aplicarea constantă a tămâiei pentru câteva zile după dispariția aluniței va ajuta la evitarea cicatricilor.

 

Rețeta 3

ingrediente:

Ulei de măsline / migdale – 30 ml

Ulei esențial de tămâie – 15 picături

Cum se utilizează:

Combinați ambele uleiuri într-o sticlă de sticlă.

Aplicați o cantitate mică din acest amestec pe alunițe.

Repetați de două sau trei ori pe zi, timp de o lună de zile, sau până când scăpați de alunițe.

Alunițele sunt, în general, mai greu de rezolvat decât negii, așa că cumpărați întotdeauna ulei de tămâie de înaltă calitate, pentru rezultate optime.

 

2. Ulei esențial de oregano

La fel ca și tămâia, uleiul de oregano este bogat în monoterpene, sesquiterpene și fenoli. În plus, el mai conține și alte componente, cum ar fi timol, mircen, beta cariofilen, paracimen, gama-terpinen, carvacrol etc.

Acest ulei nu este numai antiseptic, antiparazitar, antiviral, antiinflamator, antifungic și antibacterian, ci și un stimulent puternic al sistemului imunitar, ceea ce îl face unul dintre cele mai eficiente remedii contra alunițelor. Uleiul de oregano poate fi dur pentru piele și, prin urmare, el trebuie diluat înainte de a fi aplicat pe piele. Iată câteva dintre cele mai bune rețete cu ulei esențial de oregano pentru îndepărtarea rapidă a alunițelor:

 

Rețeta 1

Una dintre opțiunile de a folosi uleiul esențial de oregano este să aplicați două picături pe alunițe, o dată sau de două ori pe zi. Alunițele vor deveni mai închise la culoare și vor cădea în câteva zile. Odată ce acestea cad, utilizați o picătură de ulei de lavandă și tămâie peste pielea nouă, deoarece acest lucru ajută la cicatrizarea pielii, fără a lăsa urme.

 

Rețeta 2

Puneți puțină cantitate de ulei esențial de oregano pe o rondea din bumbac sau pe un tampon mic; un plasture este, de asemenea, o opțiune bună.

Puneți tamponul de bumbac pe piele și lăsați-l să stea pe zonă timp de cel puțin 10-15 minute.

Puneți o picătură de ulei de lavandă în jurul părții exterioare a aluniței, pentru a calma senzația de arsură; cu toate acestea, această senzație de arsură este foarte frecventă și nu durează mai mult de câteva minute. De asemenea, puteți evita această senzație de arsură prin adăugarea unei picături de ulei de cocos la cel de oregano, înainte de a-l folosi.

Continuați acest tratament naturist, de maxim două ori pe zi, dar dacă provoacă mâncărime prelungită, umflare, înroșire sau piele uscată, opriți imediat utilizarea lui. Păstrați amestecul într-un loc întunecos și rece.

 

Rețeta 3

Oregano este un ulei esențial puternic. Prin urmare, se recomandă diluarea cu ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale. Amestecați o linguriță de ulei de oregano cu 8 lingurițe de ulei de migdale, apoi agitați-l viguros înainte de a aplica acest amestec peste alunițe, o dată pe zi.

Cu acest remediu, vă puteți aștepta ca alunița dvs. să dispară într-o săptămână. Dacă observați orice iritare a pielii, opriți tratamentul imediat. Uleiul de cocos poate îndepărta cu ușurință uleiul de oregano de pe piele, ori de câte ori este necesar.

 

Rețeta 4

Terapie cu plasture, folosind uleiul de lavandă și oregano:

Utilizați o picătură de ulei de lavandă plasat pe aluniță, pentru a evita orice arsură datorată uleiul de oregano.

Puneți o picătură de ulei esențial de oregano pe un bețișor cu vată.

Tamponați cu vârful lui în jurul aluniței timp de aproximativ o jumătate de minut, și apoi acoperiți-o cu un plasture.

Repetați această procedură zilnic, până când alunița dispare. Puteți repeta acest proces de două ori pe zi, pentru rezultate mai rapide.

Câteva aspecte care trebuie respectate, când se utilizează uleiul de oregano pentru îndepărtarea alunițelor

Uleiul de oregano este un ulei „fierbinte”, deci vă va arde pielea dacă nu îl diluați cu ulei de cocos bio. Utilizați vârful de la un bețișor cu vată pentru aplicarea acestui ulei pe alunițe.

Dacă acest ulei provoacă prurit prelungit, umflare, înroșire sau piele uscată, opriți imediat utilizarea acestuia.

Poate dura până la patru săptămâni până când alunițele dispar.

 

3. Ulei esențial de ricin

Bazat pe opinia a mai multor experți din întreaga lume, uleiul de ricin poate fi un remediu de încredere contra alunițelor. Înainte de a vă culca, aplicați uleiul de ricin amestecat cu puțin bicarbonat, pentru a pregăti o pastă groasă. După 3 zile, ar trebui să vedeți cum alunițele încep să dispară. S-ar putea să dureze o săptămână pentru ca alunițele să dispară complet, în funcție de mărimea și culoarea lor. Între timp, dacă observați iritații minore ale pielii, utilizați acest amestec o dată la două zile. Deși rezultatele vor fi puțin mai lente, acest remediu oferă rezultate extrem de durabile.

 

Cum se utilizează ulei de ricin și amestec de bicarbonat de sodiu pentru alunițe?

ingrediente

Câteva picături de ulei de ricin

Un vârf de cuțit cu bicarbonat

Instrucțiuni de utilizare

Umeziți bicarbonatul, adăugând câteva picături de ulei de ricin peste el.

Aplicați această pastă pe alunițe.

Păstrați-o peste noapte.

Repetați zilnic timp de câteva zile până când alunița dvs. cade.

 

4. Ulei esential de semințe de in

Semințele de in sunt binecunoscute pentru efectul lor de vindecare, care se datorează în principal acizilor grași esențiali prezenți în acesta. Acești acizi grași protejează celulele, permițând doar trecerea substanțelor sănătoase în membranele celulare. Din același motiv, se știe că uleiul esențial de in are o capacitate excepțională de vindecare a pielii. Ar putea chiar vindeca rozaceea (cuperoza), psoriazisul și eczema. Atunci când utilizați acest ulei pentru alunițe, după câteva zile de utilizare puteți vedea marginile aluniței slăbind, înainte de a cădea de pe piele.

Iată o rețetă care utilizează ulei esențial de in:

ingrediente

Ulei de semințe de in, suficient pentru a face o pastă

Miere – 1 linguriță

Pulbere de semințe de in – 1 lingură

(Ajustați aceste componente în funcție de nevoile dvs. Tot ce aveți nevoie este să pregătiți o pastă)

Preparare:

Se amestecă uleiul de in, mierea și pulberea de semințe de in pentru a pregăti o pastă.

Aplicați-o pe alunițe de trei ori pe zi, până când scăpați de ele.

 

Remedii naturale pentru îndepărtarea alunițelor

 

1. Uleiul de cocos

În timp ce majoritatea dintre noi știu că uleiul de cocos este excelent pentru păr, mulți dintre noi nu sunt conștienți de proprietățile sale de purificare a pielii. Aplicați o dată pe zi o cantitate mică de ulei de cocos pe alunițele dvs. și veți vedea rezultate pozitive în timp util.

 

2. Oțet de cidru de mere

Se amestecă o cantitate mică de oțet de cidru de mere cu vaselină și apoi se aplică acest amestec pe alunițe. Utilizați un plasture pentru a acoperi zona. Repetați această procedură de trei ori pe zi, timp de două săptămâni, pentru rezultate rapide.

 

Cum să utilizați oțetul de cidru de mere pentru alunițe?

Ingrediente

Plasture

Rondele de bumbac

Vaselină

Oțet de mere

Preparare:

Aplicați o cantitate mică de vaselină în jurul aluniței pentru a o proteja de efectul acid al oțetului. Acum, turnați câteva picături de oțet de cidru de mere pe rondeaua de bumbac și puneți-o în așa fel încât oțetul să atingă pielea aluniței. Puneți un plasture pe deasupra și lăsați-l în poziție pentru câteva ore. Urmați acest tratament de trei ori pe săptămână. După 7 zile de utilizare, vă puteți aștepta ca alunițele să înceapă să se usuce. Nu frecați zona în această etapă. Lăsați alunița să cadă în mod natural.

 

3. Uleiul de usturoi

Zdrobiți un cățel de usturoi și pregătiți o pastă din el. Apoi, amestecați-o cu vaselină sau ulei de cocos. Puneți din acest amestec peste alunițe și lăsați-l pe poziție timp de 3-4 ore. Același proces trebuie să fie repetat zilnic, timp de cel puțin o săptămână, pentru rezultate durabile.

 

4. Ulei de măsline extra virgin

Uleiul de măsline va fi cu siguranță util pentru eliminarea alunițelor. Se amestecă câteva picături cu ulei cu tămâie și se aplică acest amestec de 2-3 ori pe zi pe alunițe.

 

5. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre puținele ”comori” importante din lumea aromaterapiei. Amestecați câteva picături de ulei de migdale cu miere și puneți acest amestec pe alunițe. Aplicarea acestui amestec de două ori pe zi vă va oferi rezultate bune.

Deși este adevărat că uleiurile esențiale sunt întotdeauna utile pentru îndepărtarea alunițelor, nu încercați să îndepărtați alunițele care sunt canceroase. Inspectați-vă alunițele pentru anomalii, cum ar fi schimbarea diametrului, a culorii și a simetriei marginilor. În cazul în care se constată astfel de nereguli, apelați la un medic pentru a exclude posibilitatea ca alunița să fie malignă.