Gripa

Cum să știm dacă suferim de răceală sau de gripă?

Vă întrebați dacă sunteți bolnavi de răceală sau de gripă? În timp ce răcelile și gripa, în general, au aceleași simptome, acestea sunt cauzate de diferiți viruși. Potrivit diverselor studii, există peste 200 de viruși care cauzează răceli și numai trei care cauzează gripa. Chiar și atunci, virusul gripei este mult mai agresiv decât cel care provoacă răceala. Deci, de unde știți dacă o tuse toracică este simptomul unei răceli severe sau al unei gripe?

De obicei, o răceală începe cu o durere în gât, care dispare după o zi sau două. Congestia nazală, tusea, nasul care curge, durerea în gât și strănutul pot continua până în a patra zi. Febra este mai probabil să afecteze copiii, regăsindu-se mai puțin frecvent la adulți.

În timp ce o răceală se instalează mai încet, gripa te lovește destul de repede. Simptomele gripei includ tuse uscată, febră bruscă, dureri musculare, transpirații și stare de epuizare. Vărsăturile și diareea sunt în mare parte asociate cu gripa porcină.

Care sunt principalele simptome ale gripei?

 

Virusul gripei

Există trei tipuri de virus gripal: A, B și C. Este de obicei dificil să știi exact tipul de virus care provoacă boala, astfel încât medicii să diagnosticheze corect o boală asemănătoare gripei. Gripa este frecvent asociată cu simptome ca de exemplu: febră, tuse, durere în gât, nas înfundat sau care curge, dureri de cap, migrene și oboseală. Boala cauzată de virusul gripal tinde să fie mai gravă decât alte boli care provoacă stări și simptome asemănătoare gripei.

Gripă la stomac

Gripa stomacală este cauzată de o serie de viruși care atacă sistemul gastrointestinal. Dacă aveți gripă la stomac, puteți prezenta unul sau mai multe dintre următoarele simptome: greață, vărsături, diaree, cefalee, febră, scădere în greutate și mușchi inflamați. În mod obișnuit, simptomele se dezvoltă în 24 până la 48 de ore de la expunerea la virus, și se rezolvă în câteva zile. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca gripa să dureze și până la 10 zile.

 

Dureri corelate cu gripa

Mai frecvente atunci când aveți gripă, durerile răspândite în tot trupul sunt un semn că organismul dumneavoastră eliberează substanțe chimice ca să combată infecția. În mod obișnuit, durerile apar în articulații și mușchi și sunt, de obicei, primele simptome ale gripei. Ele sunt, în general, ușoare și vor dispărea cu timpul. Cu toate acestea, durerile severe și incapacitante pot semnala condiții grave care trebuie evaluate de un medic.

 

Gripă cronică

Gripa cronică este o afecțiune gravă, care necesită asistență medicală imediată. Dacă prezentați constant simptomele corelate cu gripa, aveți durerii musculare intense, febră de grad înalt și congestie nazală extremă, trebuie să luați în considerare consultarea imediată a unui medic care să poată stabili dacă nu cumva aveți gripă cronică. Datorită gripei cronice, corpul este slăbit si tinde să fie afectat de fiecare virus din mediul înconjurător, indiferent de cât de igienici încearcați să fiți. De asemenea, vă puteți simți iritați și în imposibilitatea de a efectua activități de rutină zilnică, ca urmare a oboselii prelungite.

 

Gripa la copii

Semnele tipice de gripă la copii includ temperatură extremă, cefalee, frisoane, dureri musculare, dureri în gât, tuse uscată și senzație generală de rău. Vărsăturile tind să fie mai pronunțate decât diareea. Simptomele sunt, de obicei, mai pronunțate în primele două zile. Apoi se diminuează treptat în câteva zile. O tuse iritantă poate persista mai mult de o săptămână, după ce simptomele au dispărut.

 

Cum să tratați gripa în mod natural – 7 remedii naturale împotriva gripei

 

Gripa poate crea o stare proastă și apăsătoare, de la dureri în gât și tuse, până la febră, congestie și frisoane. Medicamentele farmaceutice vă pot ajuta să vă simțiți mai bine, dar în cele mai multe cazuri, remediile naturale sunt tot ceea ce vă este necesar să vă repuneți sistemul pe picioare.

Deci, pentru a vă ajuta să luptați împotriva gripei, vă prezentăm o listă cu remedii naturale ușor de preparat.

 

1. Ghimbir

Puterea ghimbirului în lupta împotriva gripei este incredibilă. Pe lângă ameliorarea durerii de gât, acesta ajută și la ușurarea congestiei. Vreți să știți de ce ghimbirul a fost folosit de secole pentru a ameliora simptomele gripei? Ei bine, pentru început, este cel mai eficient mod de a stimula sistemul imunitar și, de asemenea, puteți profita de beneficiile multiple pe care ghimbirul le are asupra sănătății. Dacă îl folosiți pentru prima dată, ghimbirul vă poate părea prea tare, dar odată ce vă obișnuiți cu gustul său picant, veți avea, fără îndoială, un remediu favorit printre ingredientele dvs. naturale.

Iată o rețetă populară: Adăugați câteva felii de ghimbir proaspăt într-un pahar de apă fierbinte și beți-l, pentru a vă întări sistemul imunitar sau pentru a calma o tuse persistentă. Puteți, de asemenea, să combinați cu mentă pentru o revitalizare mai rapidă.

 

2. Ceai verde

Dacă nu sunteți un fan al ceaiului verde, este timpul să vă reconsiderați părerea. Ceaiul verde este delicios, sănătos și se aseamănă oarecum cu ceaiul de mentă. Acesta este o ”bombă” de sănătate, ce vă conferă energie și vă îmbunătățește starea de spirit în timp ce luptă împotriva virusului gripal. În plus, este renumit pentru capacitatea sa de a ajuta organismul să se adapteze la diverși factori de stres. Și, deoarece ceaiul verde este foarte hrănitor, se recomandă să începeți cu 1 până la 2 cești pe zi, apoi să creșteți la 3 – 4 cești, băute pe parcursul unei zile.

Iată o rețetă populară: beți 2 până la 3 cești de ceai verde pe zi când simțiți că simptomele gripei vă dau târcoale.

 

3. Usturoiul

A bea apă de usturoi nu sună deosebit de atrăgător, dar aduce beneficii sănătății dvs. De fapt, putem afirma că usturoiul este o plantă vindecătoare pentru organism. Acest lucru se datorează numeroaselor sale beneficii, principalul fiind proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar. Astfel, usturoiul conține un compus cunoscut sub numele de alicină, care vă stimulează imunitatea. Atâta timp cât puteți să suportați mirosul puternic, a consuma usturoi ar putea face minuni pentru corpul dvs.

Iată o rețetă cunoscută: Zdrobiți 2-3 căței de usturoi și adăugați-i în apă fierbinte. Beți-o exact ca pe ceai.

 

4. Miere crudă

Mierea crudă reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a preveni apariția gripei și de a susține și întări sistemul imunitar. Mierea are o dulceață unică și, pe de altă parte, proprietățile sale antivirale și antibacteriane, cu siguranță fac din miere un izvor de sănătate. Mierea este recunoscută pentru efectul său vindecător asupra problemelor în zona gâtului și pentru faptul că accelerează procesul de vindecare.

Iată o rețetă populară: utilizați mierea în ceai după ce s-a mai răcit, sau în apă. Puteți, de asemenea, să faceți gargară cu un amestec de lămâie, apă sărată și miere. Sau puteți, pur și simplu, să mâncați miere.

 

5. Lămâie

Nu există nici o modalitate mai bună de a profita de abundența de vitamina C și de o mulțime de alte beneficii pentru sănătate decât de a adăuga lămâie la remediul preparat de dumneavoastră acasă. Lămâia și lime-ul sunt recunoscute pentru capacitatea de a diminua considerabil puterea virusul gripal în organism.

Iată o rețetă cunoscută: Stoarceți câteva lămâi și faceți o limonada caldă sau rece, îndulcită cu miere.

6. Apa sărată

Apa sărată ajuta la ușurarea congestiei nazale, în timp ce ne scapă și de virușii și bacteriile din nas. Se amestecă o linguriță rasă de sare într-un pahar cu apă caldă. Utilizați o seringă mică (fără ac) pentru a introduce apa în nas, apoi împroșcați cu grijă amestecul în interior. Lăsați capul în jos deasupra chiuvetei la baie, ca să se scurgă apa și mucusul din nas, și repetați același proces de două ori înainte de a trece la cealaltă nară.

 

7. Beți multă apă

Consumul unei cantități mari de apă ajută la subțierea mucusului și, prin urmare, este mai ușor să scăpați de el atunci când suflați sau tușiți. În acest fel, sinusurile dvs. vor fi mai libere, deoarece nu veți fi deshidratați, și de aceea fiind mai puțin probabil ca simptomele gripei să progreseze.

 

De ce să folosiți uleiuri esențiale pentru tratamentul gripei?

Uleiurile esentiale cum ar fi cele de eucalipt, scorțișoară, cuișoare, lămâie și Tea Tree sunt folosite de secole, pentru a lupta împotriva simptomelor gripei. Ele ajută organismul să lupte împotriva infecției și servesc la întărirea sistemului imunitar. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor inhibitoare asupra virușilor. Uleiurile eterice pot fi utilizate în diferite moduri. Puteți să le adăugați în apa din cadă, să le difuzați în aer sau să le aplicați direct pe piele.

Unii oameni se plâng că uleiurile esențiale nu au funcționat pentru ei în timpul sezonului de gripă, neștiind că de fapt nu le-au folosit corespunzător. Utilizarea corectă a uleiurilor esențiale este foarte importantă. De exemplu, aceleași uleiuri nu ar trebui folosite mai mult de două săptămâni, deoarece corpul își construiește o anumită rezistență împotriva lor.

Atunci când se aplică pe piele, de exemplu pe tălpi, proprietățile antivirale ale uleiurilor esențiale se infiltrează în sânge în decurs de 20 de minute și încep să influențeze tot organimsul timp de 24 de ore. Și, pentru cele mai bune rezultate, este important să folosiți uleiuri esențiale de calitate terapeutică.

 

Cel mai bun mod de a folosi uleiuri esențiale pentru gripă

O modalitate bună de a profita la maxim de uleiurile esențiale în boli cum ar fi gripa, este să le inhalezi, ele pătrunzând în nas și, mai departe, în plămâni. Puteți adăuga patru până la cinci picături de ulei esențial la alegerea dvs. într-un castron cu apă fiartă și inspirați. Acoperiți-vă capul cu un prosop și aplecați cu atenție fața peste castron (ochii sunt închiși), pentru a respira aburul.

Alternativ, picurați una sau două picături de ulei pe o cârpă umedă caldă și puneți cârpa pe frunte sau pe piept, pentru a ajuta la atenuarea durerii și a congestiei. În plus, adăugați 5-8 picături de ulei esențial în apa din cadă, pentru un efect liniștitor și relaxant.

 

Care sunt cele mai bune uleiuri esentiale pentru gripă?

Uleiurile esențiale sunt utilizate de secole pentru suprimarea simptomelor gripei. Puteți să le folosiți în apa din cadă când faceți baie, să le aplicați direct pe piele sau să le difuzați în aer și să beneficiați de capacitatea lor de a elimina simptomele gripei și a răceliii. Deși sunt utile pentru combaterea infecțiilor datorită proprietăților lor antivirale, antibacteriene și decongestionante, uleiurile esențiale stimulează de asemenea sistemul imunitar al organismului, și îl ajută să scape de infecții.

Ținând cont de aceasta, iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale care vă ajută să rămâneți sănătoși în acest sezon bântuit de răceli și gripă. Dacă nu sunteți familiarizat cu uleiurile esențiale și cu utilizarea lor, vă recomandăm să consultați un aromaterapeut autorizat înainte de a le folosi.

1. Ulei esențial de eucalipt

Datorită proprietăților sale antivirale și decongestionante, uleiul esențial de eucalipt ajută la congestie și la răceli, care sunt cele mai evidente simptome ale gripei. Atunci când este utilizat într-un inhalator cu aburi, uleiul de eucalipt esențial poate vindeca congestia nazală, poate lupta eficient împotriva bacteriilor și poate reduce inflamația.

 

2. Ulei esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru este atât antibacterian, cât și antiseptic. Mulți terapeuți recomandă utilizarea acestui ulei împreună cu cel de eucalipt, de tea tree și de lămâie, pentru a ajuta la combaterea congestiei. Puteți fie să utilizați acest ulei esențial într-un difuzor, fie să îl adăugați la apa din cadă când faceți baie. Cu toate acestea, nu este recomandabil să utilizați acest ulei dacă aveți hipertensiune arterială.

 

3. Ulei esențial de mentă

Proprietățile antivirale și antiseptice ale uleiului esențial de mentă îl fac un excelent expectorant. Puteți folosi ulei de mentă într-un inhalator de abur; totuși, nu îl utilizați în timp ce sunt în cameră bebeluși sau sugari.

 

4. Ulei de Tea tree

Uleiul de Tea tree are proprietăți antimicrobiene, antiseptice, antivirale și antiseptice. Atunci când se adaugă în apa din cadă sau în difuzorul de aromoterapie, uleiul de Tea tree ajută la combaterea congestiei și ameliorează disconfortul care apare din cauza răcelii și a gripei.

 

5. Ulei esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie ajută sistemul imunitar al organismului să declanșeze producerea de celule albe, sporind astfel capacitatea de a lupta împotriva bolii. Uleiul de lămâie stimulează, de asemenea, circulația sanguină a organismului.

 

6. Ulei esențial Thieves

Hoții din secolul al XV-lea au combinat mai multe uleiuri esențiale, în timpul uneia dintre epidemiile de ciumă care s-au petrecut în acea perioadă. Acest ulei esențial este un amestec de ulei de rozmarin, eucalipt, cuișoare, scorțișoară și lămâie. Uleiul are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antivirale, care pot face minuni atunci când sunt utilizate într-un difuzor.

 

7. Ulei esențial de rozmarin

Rozmarinul acționează ca agent antimicrobian și antiseptic. Este recomandat să masați un amestec de ulei esențial de eucalipt, lămâie și rozmarin pe tâmple, pomeți și nas, pentru a diminua disconfortul și congestia.

 

8. Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antimicrobiene și antiseptice. Acest ulei esențial poate fi folosit și pentru copii, deoarece este foarte blând.

 

9. Ulei esential de pin

Uleiul esențial de pin ajută la curățarea pasajelor nazale. De asemenea, acest ulei este de ajutor în ameliorarea durerii în gât.

 

10. Ulei esențial de oregano

Uleiul de oregano este unul dintre uleiurile esențiale care trebuie utilizate în boli cum ar fi gripa, datorită proprietăților sale antiseptice, antiparazitare, antivirale, antifungice și antibacteriene. Este, de asemenea, un stimulent imunitar fenomenal. De fapt, acest ulei poate ucide chiar și Norovirusul. Considerăm că este unul dintre cele mai importante uleiuri pe care ar trebui să îl aveți în casă.

 

Cele mai bune rețete de uleiuri esențiale pentru prevenirea și tratamentul gripei

 

1. Amestec de ulei esential pentru prevenirea gripei si a răcelii

ingrediente

3/4 linguriță Ravintsara

1/2 linguriță foi de dafin

1 lingură lavandă

1 linguriță de eucalipt

Puneți toate aceste ingrediente într-o sticlă de sticlă închisă la culoare. Se amestecă timp de 2 minute. Închideți-o și lăsați-o timp de 24 de ore să se așeze, înainte de utilizare. Pune 10-20 de picături pe zi în difuzorul de aromoterapie, în timpul sezonului rece, pentru a evita apariția gripei.

 

2. Amestec de uleiuri esențiale pentru gripa la copii

Reteța anterioară este o combinație mai puternică, care necesită să fie diluată atunci când este utilizată pentru copii.

ingrediente

20 de picături de lavandă

20 picături de lămâie

20 picături de tea tree

Ulei de cocos

Se amestecă toate uleiurile esențiale de mai sus într-o sticlă de sticlă cu roll-on. Umpleți partea goală a flaconului cu ulei de cocos. Dacă este necesar, ajustați proporția uleiurilor esențiale în raport cu uleiul de cocos. Aplicați amestecul pe tălpi sau de-a lungul coloanei vertebrale, atunci când copiii au gripă, sau de două ori pe zi pentru prevenție.

Nu utilizați uleiuri esențiale cum ar fi eucalipt, scoarță de scorțișoară și oregano, deoarece acestea nu sunt sigure pentru copii.

 

3. Uleiuri esențiale și rețete pentru gripă la stomac

Gripa la stomac este o infecție intestinală ce se manifestă prin frisoane, greață, vărsături, crampe la stomac și diaree. Un amestec de uleiuri care este util în gripa la stomac este: ulei de anason, tarhon, fenicul, ghimbir, patchouli, ienupăr, lemongrass și mentă. Se amestecă toate aceste ingrediente în cantități egale. Picurați câteva picături din acest amestec într-o linguriță de ulei de măsline și masați-l pe stomac.

 

Thieves și uleiul esențial Oregano se amestecă pentru gripă la stomac și gripă obișnuită

Unii oameni amestecă 4 picături de ulei de măsline extra virgin și o picătură din fiecare dintre aceste două uleiuri esențiale într-o capsulă vegetală și înghit aceasta o dată pe zi.

 

Ulei de mentă pentru gripa de stomac

Menta este unul dintre cele mai bune uleiuri utilizate pentru toate tipurile de afecțiuni abdominale sau digestive … chiar și pentru constipație!

Modalități de utilizare a uleiului de mentă pentru tratamentul gripei stomacale

Pentru copiii de peste 12 ani: masați ulei de mentă foarte diluat pe tălpi, pentru a trata problemele gripei stomacale.

Uleiul de mentă poat fi de asemenea difuzat în aer, pentru a atenua durerea stomacală.

Amestecați uleiul de mentă cu ulei de bază, și masați ușor pe stomac în sensul acelor de ceasornic.

Inhalați mirosul direct din sticla cu ulei esențial.

 

4. Rețete de ulei esențial pentru ameliorarea rapidă a gripei

ingrediente

10 picături ulei de oregano

15 picături ulei de Melaleuca

15 picături ulei de lămâie

Ulei de cocos

Se amestecă toate uleiurile esențiale de mai sus într-o sticlă cu roll-on. Acum, umpleți restul spațiului din sticlă cu ulei de cocos. Se aplică pe tălpi sau de-a lungul coloanei vertebrale, atunci când nu vă simțiți bine, sau de două ori pe zi, preventiv.

Mulți oameni consumă acest amestec de uleiuri esențiale în capsule vegetale, pentru a lupta împotriva gripei.

5. Amestec de ulei esențial pentru gripa cronică

Iată o rețetă foarte bună.

ingrediente

20 de picături ulei de lavandă

15 picături ulei de pin

15 picături ulei de lămâie

Puneți toate aceste uleiuri esențiale într-o sticlă de sticlă închisă la culoare, și agitați bine timp de câteva minute pentru a le amesteca. Puneți 10 picături din acest amestec în difuzor și difuzați în dormitor și în sufragerie. Difuzând acest amestec ajută la purificarea aerului când cineva este bolnav în familia dvs.

 

Alte rețete de ulei esențial pentru tratamentul gripei

 

Rețeta 1 – Rețetă de uleiuri esențiale pentru gripă

ingrediente

2 picături ulei de mentă

2 picături ulei de tea tree

2 picături ulei de lavandă

2 picături ulei de eucalipt

Puneți 2 picături de mentă, 2 picături de lavandă, 2 picături de tea tree și, în sfârșit, adăugați 2 picături de ulei de eucalipt într-un recipient cu apă fierbinte ce emană aburi – permiteți difuzarea aburului în încăpere. Alternativ, adăugați toate aceste uleiuri esențiale la un difuzor de ulei esențial.

 

Rețeta 2 – Rețetă cu uleiuri esențiale pentru gripă

ingrediente

2 picături ulei de tea tree

2 picături ulei de lavandă

Adăugați 2 picături de tea tree și două picături de ulei esențial de lavandă într-un recipient cu abur. Acum permiteți difuzarea aburului în cameră (puteți adăuga uleiurile esențiale la difuzorul de aromoterapie).

 

Rețeta 3 – Amestec de Thieves, ulei de esențial de tămâie, oregano, melaleuca și lămâie pentru tratamentul gripei

ingrediente

1 picătură ulei esential Thieves

1 picătură de tămâie

1 picătură de oregano

1 picătură de melaleuca

2 picături de lămâie

Instrucțiuni

Pentru uz intern (consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a ingera uleiuri esențiale).

Adăugați toate uleiurile esențiale în capsule pentru uz intern. Luați o capsulă la fiecare 12 ore, la masă. De îndată ce simptomele dispar, reduceți doza o dată pe zi pentru următoarele 3 până la 5 zile. Spălați-vă mâinile în mod regulat și beți suficientă apă!

Folosiți-l într-o sticlă cu roll-on

Măriți cantitățile de uleiuri esențiale menționate în rețeta de mai sus cu 10 și adăugați amestecul într-o sticlă de 10 ml. Umpleți apoi sticla cu ulei de cocos. Aplicați acest amestec pe tălpi, la fiecare 2-3 ore.

 

Rețetă 4 – Amestec de ulei esențial de melaleuca, mentă, oregano, Thieves pentru tratamentul gripei

ingrediente

1 picătură ulei de melaleucă

1 picătură ulei de mentă

2 picături ulei de lămâie

1 picătură ulei de oregano

1 picătură Thieves

1 picătură ulei de cuișoare

Instrucțiuni

Pentru uz intern (consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a ingera uleiuri esențiale).

Adăugați toate uleiurile esențiale în capsule pentru uz intern. Luați o capsulă la fiecare 12 ore, la masă. De îndată ce apar simptomele, reduceți doza zilnică în următoarele 3 până la 5 zile.

Folosiți amestecul într-o sticlă cu roll-on

Înmulțiți cantitățile de mai sus cu 10 și adăugați-le într-o sticlă de 10 ml. Umpleți sticla cu ulei de cocos. Aplicați acest amestec pe tălpi, la fiecare 2-3 ore.

 

Rețetă 5 – Amestec de 8 uleiuri esențiale pentru tratamentul gripei

ingrediente

5 picături ulei de melisă

10 picături ulei de eucalipt

10 picături ulei de rozmarin

30 picături ulei de portocal sălbatic

15 picături ulei de oregano

15 picături ulei de scorțișoară

20 picături ulei de cuișoare

15 picături ulei de piper negru

Instrucțiuni

Utilizați o sticlă cu roll-on

Se adaugă uleiurile esențiale menționate mai sus într-o sticlă cu roll-on și se umple restul cu ulei de cocos. Aplicați acest amestec pe tălpi, la fiecare 2-3 ore.

 

Măsuri de siguranță pentru utilizarea uleiurilor esențiale pentru gripă

Nu utilizați ulei esențial de mentă la sugari, bebeluși și copii sub vârsta de 12 ani.

Uleiurile esențiale pot fi folosite creativ, în diferite moduri. Nu aveți nevoie de o cantitate mare de uleiuri esențiale pentru ca amestecul dumneavoastră să fie eficient.

Unele uleiuri esențiale sunt foarte puternice și pot provoca iritarea pielii, astfel încât difuzia și inhalarea sunt cea mai bună alegere, atunci când utilizați uleiuri esențiale ca un instrument de prevenire a bolii.