Aproape orice grădinar își dorește o plantă de aloe, deoarece nu doar că ele sunt frumoase, dar sunt și utile, prin proprietățile lor medicinale. Gelul frunzelor verzi va ajuta la vindecarea foarte multor afecțiuni ale pielii. Uneori însă frunzele pot căpăta o culoare maro.
Familia plantelor suculente
-
Toate speciile de aloe au nevoie de puțină apă pentru a putea supraviețui, însă cantitatea de lumină necesară poate varia. Unele dintre ele pot să nu prefere perioade prea îndelungate de iluminare puternică, ele putând să devină „arse” în astfel de situații.
Dacă planta este așezată lângă o fereastră mare, iar frunzele încep să devină maro după câteva zile, puteți lua în considerare mutarea plantei mai într-o parte sau lângă o fereastra care primește lumina indirect. În astfel de cazuri, este foarte bine ca iluminarea maximă să fie dimineața devreme sau după-amiaza târziu. Atunci când sunt plantate afară, este bine ca (în funcție și de climat și de specie) plantele de aloe sensibile la intensități ridicate ale luminii soarelui să fie plasate în locuri în care sunt umbrite în timpul amiezii. Soarele de dimineața devreme sau soarele de după-amiază târziu este bun.
Prea multă apă
-
Frunzele aloei vor căpăta o culoare brună dacă primesc prea multă apă. Aloe Vera are nevoie să fie udată cam o dată pe lună. Solul trebuie să dreneze apa bine, plantei neplăcându-i să stea în multă apă. Scădeți cantitatea de apă atunci când apar astfel de probleme, și plantele vor deveni verzi din nou. Pentru fiecare plantă în parte, prin încercări succesive, veți găsi metoda optimă de udare.
Considerații pentru plantele care cresc la exterior
-
Dacă este plantată la exterior, ea poate tolera friguri ușoare, dar nu foarte des. Dacă temperatura scade sub 8 grade C, plantele trebuie scoase din pământ (dacă nu sunt plantate în ghiveci) și aduse la interior. Temperaturile scăzute pot de asemenea să cauzeze apariția culorii galbene/maronii la frunzele acestei plante.